PERE NAVARRO. ENTREVISTA AL EX SECRETARIO GENERAL DEL PARTIDO SOCIALISTA DE CATALUNYA

Por Sunia Santisteban.

Durante la campaña pre-electoral a la alcadía de Terrassa, ciudad de la provincia de Barcelona, tuve la oportunidad de conocer a Pere Navarro, alcalde de esa urbe y, quien se postulaba, una vez más, al cargo. En aquella ocasión le pedí una entrevista, y me la concedió. La dejo aquí, en catalán, y la pongo a su consideración. A usted, Pere Navarro, gracias por su amabilidad.

Durant la campanya pre-electoral a l'alcaldia de Terrassa, ciutat de la província de Barcelona, vaig tenir l'oportunitat de conèixer a Pere Navarro, alcalde d'aquesta urbs i, qui es postulava, un cop més, al càrrec. En aquella ocasió li vaig demanar una entrevista, i me la va concedir. La deixo aquí, en català, i la poso a la seva consideració. A vostè, Pere Navarro, gràcies per la seva amabilitat.

1. Sr Navarro, les seves aspiracions polítiques quedarien plenes amb la seva reelecció?

- Em presento a les eleccions amb l'aval de tot el treball realitzat en aquests quatre anys, de tots els compromisos complerts. He fet el que em vaig comprometre a fer, al costat dels meus companys i companyes. I ara em comprometo novament amb la ciutat, amb la gent, perquè estic convençut que Terrassa té un gran futur per davant i que contem amb les forces necessàries per a superar les dificultats. Veure com la nostra ciutat millora, s'enforteix, progressa, és el que més em satisfà de la tasca que porto a terme com alcalde. És també la meva màxima aspiració política i personal.

2. Té algun pla de desenvolupament-aplicació immediat per a la reforma urbanística de Terrassa?

- Un dels objectius de major impacte per al pròxim mandat és transformar les antigues carreteres que encara avui creuen la ciutat i convertir-les en autèntics eixos cívics, així com reformar en profunditat les entrades de la ciutat. També continuarem preparar-nos per al gran canvi que significarà la posada en marxa del Metro de Terrassa, que millorarà la mobilitat. D’altra banda, el desenvolupament urbanístic del nord de la ciutat tindrà un notable protagonisme: en aquest espai es troba el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, hi estem construint una nova zona urbana que congregarà empreses i activitats d'alt nivell, capaces de crear riquesa, treball i oportunitats. Finalment, treballarem especialment en la millora d'una trentena d'espais o eixos distribuïts per tota la ciutat, per a guanyar en benestar, per a promoure el comerç i fomentar una mobilitat més sostenible.

3. Seria vostè tan amable de dir-me que punts presenta en el seu programa electoral?

- Les principals prioritats que ens fixem els socialistes són la creació de llocs de treball i l'impuls de la reactivació de l'economia, així com l'enfortiment del nostre model de societat de benestar, centrat en la qualitat de vida, els serveis i la justícia social. Aquests dos temes són claus per al futur de la ciutat en el seu conjunt i de cada persona i família en particular, i tenen un gran protagonisme en el nostre programa electoral. Per descomptat, hi ha altres grans qüestions que dibuixen també el model de ciutat per al qual busquem el suport d'una gran majoria de persones: la millora de la mobilitat i el transport, l'aposta pel medi ambient, la voluntat d'avançar cap a un Ajuntament encara més eficaç i participatiu… o els canvis urbanístics que abans esmentava, i que tenen un impacte molt directe sobre el dia a dia de les persones en tots els barris: contribueixen decisivament a que Terrassa visquem cada vegada un mica millor. 

4. Considera vostè que el seu partit ha de donar un gir innovador?

- El meu partit, el PSC, s'ha esforçat sempre per donar respostes innovadores als nous reptes i canvis socials, partint dels nostres valors i principis, de la tradició progressista de la qual ens vam sentir orgullosament hereus. Sens cap dubte, l'impacte de la crisi econòmica o del debat sobre el model d'Estat que millor serveixi a l'objectiu de Catalunya de rebre un tracte just, són temes als quals hem de donar respostes i propostes que traslladarem a la ciutadania. Aquest és el repte fonamental no només per al PSC, sinó per a totes les forces progressistes, en un moment en el qual el liberalisme i el conservadorisme amenacen seriosament l'estat del benestar: buscar noves solucions a nous problemes, mantenint-nos fidels als valors i principis que representem.

5. Està satisfet amb els èxits polítics aconseguits?

- Terrassa, sobretot en els últims anys, ha donat un salt endavant espectacular. Hem impulsat, amb el suport dels governs català i espanyol, un programa d'infraestructures i millores urbanístiques que ens permet no només millorar la qualitat de vida de la gent en el present, sinó també estar preparats per a avançar cap a un nou model de desenvolupament econòmic. El Metro de Terrassa, l'autovia B40 (o quart cinturó), l'ampliació del parc de Vallparadís fins a convertir-lo en un dels majors del nostre país, o el nou Teatre Principal o la Rambla  d’Ègara, són alguns emblemes d'aquesta profunda transformació. La llista és molt més llarga i compta amb desenes d'actuacions en tots els districtes de la ciutat: el nostre compromís és mantenir la cohesió social i avançar en equilibri territorial. En tot cas, l'èxit de la ciutat és de totes i tots els ciutadans i ciutadanes.



Foto: lavozlibre.com

Comentarios

Entradas populares de este blog

LA DIGITOLOGÍA: LA CIENCIA DE LAS HUELLAS.

LOS NIÑOS BUSCAN SU INFANCIA PERDIDA

UNA MIRADA A LAS CALLES DE LA CUBA DE ANTAÑO.