UNA PETITA CRÒNICA SOBRE UNA EXPERIÈNCIA ENRIQUIDORA

Por Sunia Santisteban

Mai hauria pensat que visitar el Canal Terrassa TV al costat dels membres del Voluntariat per la Llengua de Terrassa  i Rubí resultaria tan interessant, i ho va ser. No només per la possibilitat d'estar, un cop més, gaudint del que brinda la professió de periodista, sinó també per conèixer altres persones i intercanviar opinions amb elles.

A la primera part de la visita, ens va servir de guia Toni Bernabéu, periodista i filòleg, que ens va explicar que “l’edifici que conté les instal·lacions del Canal és complex en la seva estructura i  les característiques que el distingeixen ajuda a desenvolupar la feina. “Vam néixer el 1986 i un anys després es vam convertir en televisió municipal.”

Aquest mitjà de comunicació egarenc compleix ja 30 anys de vida i manté vigent el seu esperit d'informar en l’àmbit local. 

“Col·laborem amb les xarxes de televisions locals, els donem suport i compartim contingut. Generem programes propis que —mitjançant les xarxes socials— es veuen a tot Catalunya. Desenvolupem també una labor solidària”,  ens va explicar Bernabéu.

“Tenim una agenda de treball i contactem amb moltes associacions, planifiquem la nostra feina i dissenyem un ‘full de ruta’, és així com l’anomenem. Fem fonamentalment notícies de la nostra localitat, som una televisió municipal i per tant donem aquest servei a la societat, en aquest cas mitjançat el suport de la televisió, El nivell de prioritats informatives, l’estableix la cap d'aquest departament. Els informatius duren generalment uns 25 minuts al migdia, al vespre són més llargs i poden arribar als 45 minuts”, va detallar el periodista.

La cloenda de la nostra visita al Canal Terrassa TV va ser a càrrec de Cesc Morera, que ens va explicar la part tècnica de la televisió i ens va guiar pel plató i la sala de control.
Morera, un apassionat de la seva feina, va explicar-nos amb detalls que en el plató de la tele de Terrassa hi ha dos tipus de càmeres: dues que es "condueixen" a mà i altres dues de robòtiques.

Amablement, ens va mostrar els diversos tipus de micròfons, els llums, la decoració i el rol que juga el chroma (pantalla blava o verda que permet inserir fons de manera digital).

El delicat equilibri entre maquillatge, càmeres i llums també va captar l'atenció dels membres del Voluntariat per la Llengua, a més de la "màgia" del prompter, que pot ser controlat des de la cabina o pels locutors mitjançant la pressió de pedals situats sota la taula central del plató. El prompter permet als locutors llegir els textos des d’una pantalla que tenen a prop.

La visita va concloure a la sala de control, plena d’ordinadors, de teclats i de pantalles i, a més a més de tota la passió d’un col·lectiu que treballa, en temps difícils, per i per a la seva comunitat.





         




fotos: propias
agradecimientos: Profesora Cristina Moreno CNL Terrassa
                            Voluntariat per la Llengua Terrassa i Rubi
                            Canal Terrassa TV 

Comentarios

Entradas populares de este blog

LA DIGITOLOGÍA: LA CIENCIA DE LAS HUELLAS.

LOS NIÑOS BUSCAN SU INFANCIA PERDIDA

UNA MIRADA A LAS CALLES DE LA CUBA DE ANTAÑO.